CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR KADIN KOLLARI BAŞKANI ZİNET GEZER 6284 SAYILI YASA VE NAFAKA HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BURDUR KADIN KOLLARI BAŞKANI ZİNET GEZER 6284 SAYILI YASA VE NAFAKA HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka öncülüğünde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş'ın nafaka ve 6284 sayılı madde ile ilgili 81 il, 973 ilçe eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.

CHP Burdur 29 Temmuz Cumartesi günü saat 11:30'da Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer öncülüğünde başlayan basın açıklamasında 6284 sayılı kanun ile ilgili konuşma gerçekleştirildi. İzzet Akbulut, Şengül Tekin'de basın açıklamasına katılan isimlerdendi. 

Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer basın açıklamasında; ''Değerli Basın Mensupları,
Bizleri ekran karşısında izleyen sevgili vatandaşlarımız,
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir basın toplantısında 6284’ü ve nafakayı hedef aldı. Bakan Göktaş’ın kadınların kazanılmış haklarına göz diken açıklamalarına ilişkin bugün 81 il, 973 ilçe başkanımızla eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz.  
Bakan Göktaş, kadın düşmanı zihniyetin temsili niteliğindeki açıklamalarıyla gündeme oturdu. Bakan Göktaş, önce 6284 sayılı Kanun’un değiştirilmesinin ya da kaldırılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Ardından şu skandal sözlere imza attı: “Maalesef zaman zaman kadınlarımız da 6284 sayılı Kanun’u uygulamamızı istemiyorlar. Biz bunu alanda görüyoruz. 'Biz eşimizin yanına dönmek istiyoruz.' diyorlar."
Sayın Göktaş’a öğretelim; kadınlardan bahsederken iyelik eki kullanılmaz. Her kadın bir bireydir ve kimseye ait değildir. Kendisi de bir kadın olan Göktaş’ın toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilincini, bu sayede görmüş olduk.
Seçim kampanyası boyunca Cumhur İttifakı 6284’ü hedef gösterdi. Yetmedi “kadının beyanı esastır” ifadesi sürekli tartışmaya açıldı. Şimdi de Bakan Göktaş çıkıp, 6284’ü kadınların da istemediği gibi gerçek dışı bir söylemde bulunuyor. 6284 sayılı Kanun’u tekrar hatırlatalım: “6284 sayılı Kanun, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenliyor.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca feshettiğinde gelen tepkiler üzerine; “6284 yürürlükte” diyerek kamuoyunu ikna etmeye çalışmıştı. Şimdi bu yasayı budamaya çalışıyorlar fakat buna asla izin vermeyeceğiz. 6284 kırmızı çizgimizdir. Asla dokundurmayacağız.'' sözlerine yer verdi.

 

 

MELİSA ADINISEVER