BURDUR’DA YENİ BİR SOLUK: GÜL YOLU PROJESİ İLE EKONOMİ CANLANACAK

BURDUR’DA YENİ BİR SOLUK: GÜL YOLU PROJESİ İLE EKONOMİ CANLANACAK

Burdur Gölü kenarındaki İlyas, Karakent ile Kavacık, Yaylabeli, Çimbilli, Ulupınar, Başmakçı, Çardak, Akçaköy, Orhaniye, Dereköy köylerinden geçerek Yeşilova'daki Salda Gölü'ne ulaşan ve gül tarımı yapılan güzergah "Gül Yolu Projesi"yle ekoturizme kazandırılacak.

Burdur Valiliği, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gül Yolu projesi 17 Mayıs 2024 Cuma günü Lisinia bölgesinde tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz, bu yol ile amaçlarının bütün yerli ve yabancı ziyaretçilerin  eko turizmde çok önde olan Burdur’u tanımaları olduğunu söyledi.

Vali Öksüz konuşmasında:

"Gül yolu projemiz için hepimiz bir aradayız. Bugün ilimize ekoturizm faaliyeti olarak Gül Yolu projesini başlatıyoruz. Amacımız yaylalarıyla doğal güzellikleri ile Sagalassos antik kenti ile Kibyra Antik kenti ile  Salda Gölü ile ve yaylaları ile hem doğal güzellikleri hem de kültürel mirası oluşturan kültürel turizme kaynaklık eden değerlerini tanıtmak ve turizm pastasından eko turizm ile fazlasıyla fazla pay almak.

Bu bölge lavanta ile ünlü bir bölge. Lavanta Yolu aynı zamanda biz bugün bir gül yoluna da çevirmek istiyoruz. Amacımız bütün yerli ve yabancı ziyaretçilerin hakikaten eko turizmde çok önde olan şehrimizi tanımaları, buranın geleneksel kültürünü tanımaları ve şehrimize katkıda bulunmaları. Bunun için İl Özel İdaremiz diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte inşallah bu proje ile birlikte şehrimize katma değer sağlayacak, ekonomik katkı sağlayacak, yerel halkın kalkınmasına hizmet edecek projeyi uygulamak inşallah nasip olur emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

Umuyorum ki turizmi çeşitlendirme de bu önemli bir adım olur ve bunu daha büyüterek daha genişleterek projeyi devam ettirmiş oluruz. Bütün ziyaretçileri Türkiye’den ve ya dışarıdan yabancıları şehrimizdeki bu Lavanta Yolunu, Gül Yolunu görmeye davet ediyoruz. Hakikaten doğal güzelliği sizlerde görüyorsunuz. Kokusu ile görüntüsü ile muhteşem bir atmosfer, bu muhteşem atmosferden hiç kimse mahrum kalmasın diyorum. Projenin hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Lisinia Doğa Proje Merkezi Kurucusu Veteriner Hekim Öztürk Sarıca yaptığı konuşmada 

İki yıldan bu yana gül ile ilgili ekoturizmi canlandırmak adına projeler yürüttüklerini Gül Yolu projesini aynı zamanda katkıda bulunmak istediklerini ve bu yolun yöreye ciddi anlamda getirisinin olacağını söyledi. 

Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut, İl Genel Sekreteri Asım Ertilav, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy Gül Yolu Projesinin Burdur’un ekonomisine katkı sağlayacağını ve hayırlı olması temennisinde bulundular.

Tanıtımın ardından Burdur Valisi ve beraberindeki protokol üyeleri gül topladılar.

Programda Lisinia Gül Yağı Üretim Merkezini de ziyaret ederek Öztürk Sarıca’dan bilgi aldılar. 

Hale Pak