Flaş Haber Yeni

BURDUR'DA POLİS HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

BURDUR'DA POLİS HAFTASI TÖRENLE KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 179’uncu yıl dönümü dolayısıyla Burdur'da Atatürk heykeline çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

  

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreni, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in çelenk sunması ile başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 

Çelenk sunumunun ardından konuşan Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik konuşmasına binlerce yıllık medeniyet mirasını taşıyan ve Türk milletinin yön verdiği bir kurum olarak Türk Polis Teşkilatı'nı selamlayarak başladı. Bitirik konuşmasında; “Binlerce yıllık medeniyet geçmişiyle dünyaya yön vererek mihenklenen, büyük Türk milletinin bağrından çıkan Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu yıl dönümünü kutladığımız bugün, bizleri yalnız bırakmayarak burada bulunan herkese şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum.

Bugün 179’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamadığımız Türk Polis Teşkilatı ülkemizde 81 il ve ilçelerinde teşkilatlanmış tüm dünyadaki değişim ve gelişimleri takip edip, en son teknolojiyi kullanarak teknik ve fiziki açıdan her türlü donanıma ulaşmıştır. Türk Polis Teşkilatı, nitelikli insan kaynağı ile personelinin tamamına yakını üniversite mezunu ve alanında uzmanlaşmış tarihi birikimi, moral ve motivasyonu yüksek, yüreği vatan sevgisiyle dolu, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla milletinin emrinde ve hizmetindedir. Türk polisi suç ve suçlularla mücadele ederken hukukun üstünlüğünü şiar edinmiştir. Milletin her bir ferdinin can ve mal emniyeti için canı pahasına fedakârca ve cesaretle görev yapmaktadır. Türk polisi kanunlardan ve milletimizden aldığı güçle devletin emriyle yürüttüğü görevleri devletimizin tüm kuruluşları ile de işbirliği ve ahenk içerisinde yerine getirmektedir.

Tekrar belirtmek isterim ki; Türk milleti büyük ve güçlüdür. Türk milletimizin kurduğu Türk devletide büyük ve güçlüdür. Türk milletinin evlatları olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin polisi de milletine yakışır şekilde büyüktür ve güçlüdür. Türk polisi milletinin engin tarihinden ve atalarından aldığı ilhamla geleceğe emin ve cesur adımlarla yürüyerek daha büyük başarılara ulaşacaktır. Burdur Emniyet Müdürlüğü personeli olarak bizler de devletimizin bekası, milletimizin huzuru, demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi için kanunlar dairesinde bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da canımız pahasına bu kutsal görevi ifa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesileyle dini, devleti, milleti, vatanı, dili uğruna gözünü kırpmadan hayatlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimiz ve aziz hatıralarını rahmetle anıyorum. Gazilerimize, emekli meslektaşlarımıza, hala görevde olan meslektaşlarımıza ve çok kıymetli fedakâr ailelerine sağlık, huzur, mutluluk ve başarı diliyorum.” dedi.

  

Burdur’da kutlamalara İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Albay Mustafa Güder, Burdur Defterdarı Naci Günaydın, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, komiserler ve teşkilat üyeleri katıldı.

 

 

MELİSA ADINISEVER