BURDUR’DA MAKÜ VE BTB İŞ BİRLİĞİYLE ÜNİVERSİTE–SEKTÖR ENTEGRASYONU GÜÇLENİYOR
BTB ve MAKÜ İş Birliğiyle Üniversite–Sektör Entegrasyonu Güçleniyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan Meslek Yüksekokulu Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, Burdur’da yürütülecek çalışmalar Burdur Ticaret Borsası ile MAKÜ Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu temsilcilerinin katılımıyla değerlendirildi.
Gıda ve tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesini hedefleyen protokol çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda; MAKÜ Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu eğitim programlarının tarım sektörünün ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, üniversite–sektör iş birliklerinin güçlendirilmesi, öğrencilere yönelik uygulamalı eğitim imkânlarının artırılması ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik başlıklar ele alındı.
Toplantıda protokolün detayları hakkında değerlendirmelerde bulunan Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “TOBB ve YÖK arasında imzalanan Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü ile gıda ve tarım sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla, şehrimizin göz bebeği MAKÜ ile üyelerimiz arasındaki iş birliğini artırmayı hedefliyoruz. Protokol kapsamında eşleştirilen Ticaret Borsamız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulumuzun temsilcilerinden oluşan Protokol Yürütme Kurulu olarak; eğitim içeriklerinin hazırlanması, staj, uygulama ve iş yeri eğitimi süreçleri başta olmak üzere mesleki ve teknik faaliyetler, atölye ve laboratuvarların kurulması veya geliştirilmesi ile nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye yönelik tüm çalışmaları ortak akılla yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.
Protokol Yürütme Kurulu toplantısına; Burdur Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Niyazi Boz ve Genel Sekreter Naile Küçükkepeci Ergün, MAKÜ Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu adına ise Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Şenol Güzel, öğretim üyeleri Doç. Dr. Aslıhan Cesur Turgut ve Dr. Pelin Ertürkmen ile Yüksekokul Sekreteri Abdullah Koyutürk katıldı.
BTB BÜLTEN
.jpeg)
.jpeg)
.jpg)








