Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA KONUT SATIŞLARI NE DURUMDA?

BURDUR’DA KONUT SATIŞLARI NE DURUMDA?

TÜİK Burdur’da Kasım ayında satışı yapılan konut sayılarını açıkladı.

Kasım ayında Burdur’da 124’ü ikinci el olmak üzere toplam 223 konut satıldı. Komşu il Isparta’da 2023 yılı Kasım ayında 329’u ikinci el satış olmak üzere toplam 452 konut satılırken; Antalya’da ise 2023 yılı Kasım ayında 2 bin 990’ı ikinci el satış olmak üzere toplam 5 bin 64 konut satıldı

BURDUR’DA KONUT SATIŞLARI NE DURUMDA?

Burdur’da konut satışları her geçen gün azalmakta olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre son 3, 4 ayda konut satışları önceki aylara kıyasla düşüş eğilimi göstermekte. Önceki yıllara göre de azalan satışların en büyük sebebinin ise konut kredisi faiz oranlarının yüksek olmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Alıcılar, satın almak istedikleri konutların toplam tutarını nakit olarak karşılamalarının mümkün olmadığını, bu nedenle yüzde 70, 80 oranında krediye başvurmak istediklerini belirterek bunun de mevcut kredi oranlarıyla mümkün olmadığını belirtiyorlar.

BURDUR’DA DAHA ÇOK APARTLAR ÖN PLANDA

Burdur’da konut alan kişiler daha çok apartman yapılarını tercih ediyorlar. Öğrenciler ise daha çok her şeyin dahil olduğu apartları tercih ediyorlar.

KONUT ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Konut alımı yaparken alıcıların daha çok dikkat etmesi gereken konulardan ilki binanın depreme dayanıklılık konusudur.  Bir binanın dayanıklılık durumunu, binanın yer aldığı bölgeye, zeminine ve yapımında kullanılan malzemeler belirlemektedir. Bu konuda daha çok binanın yapımında etkin rol oynayan müteahhitlerin bilgili olduğu söyleniyor. Alıcıların deprem dayanıklılığından sonra dikkat ettikleri durumlar, konutun bulunduğu bölge, binanın özelliklerine dikkat ediyorlar. Bu hususların yanında ikinci el konutlarda ise, binanın temiz kullanımı da dikkat çekiyor.

H.Nesibe Solak