Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA İHTİSAS MEKTEBİ PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

BURDUR’DA İHTİSAS MEKTEBİ PROJELERİNE DEVAM EDİYOR

22 Aralık 2022 tarihinde açılışı yapılan Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi İhtisas Mektebi, proje etkinliklerine devam ediyor.

Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Mücahit Kılınç, gazetemiz muhabirine ihtisas mektebi ile ilgili röportaj verdi.

TÜRKİYE’DE İLK VE EN BÜYÜK AKADEMİK HAREKET

Okul Müdürü Mücahit Kılınç, İhtisas Mektebi’nin, üniversiteyle liseyi yakınlaştırmak amacıyla okulun bir projesi olarak kurulduğunu ve Türk Patent tarafından patentini aldığını ifade etti. Alınan bu patentin, Türkiye’de ilk ve en büyük akademik hareketi olduğunu da vurguladı. Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Kılınç, edebiyat ve sosyal bilimler branşında olduğu için ve bu nedenle akademisyenlerin daha çok görev aldığını ve dar görüşlü değil ucu açık bir proje olduğunu da ekledi. İhtisas Mektebi, başlarken süreli olarak başlamış ancak Türk Patent tarafından tescillendiği için en az 5 yıl süreyle çalışmaların yapılacağını ekledi. Aynı zamanda patentli bir proje olduğu için okulun bir markası haline geldiğini ekledi.

KİMLER GELDİ?

İhtisas Mektebi, Kariyer günleri, Yazar-okur buluşmaları, Akademik dersler, Akademik araştırmalar ve Sosyal sorumluluk projeleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle üniversiteden akademisyenler, meslek çalışanları katılıyor. Bu kapsamda Ankara Sosyal Bilimler Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Serdar Tuncer, MAKÜ Dr. Öğr. Üyesi Emine Güler katılırken; Kariyer konuşmaları kapsamında Av. Gülseren Erüstündağ katıldı.

KİMLER GELECEK?

Mehmet Uzal SBL Okul Müdürü Mücahit Kılınç, etkinliklerine devam eden İhtisas Mektebi’nin yakın zamanda Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selami Turan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dursun Ali Tökel, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdulkadir Emeksiz ile düzenlenecek olan programlar için çalışmalara devam ettiklerini, yakın zamanda geleceklerini söyledi. Aynı zamanda gelecek aylarda Burdur Adalet Komisyon Başkanı Musa Talih, Nazlı Suyu ve Şırlan Suyu sahibinin de kariyer buluşmaları kapsamında söyleşilere katılacağını aktardı.

PROJENİN AMAÇLARI NELER?

Okul Müdürü Mücahit Kılınç, İhtisas Mektebi Projesinin amacının,

  • Proje kapsamında üniversitelerden gelen akademisyenlerin, öğrencileri akademik çalışmalara yöneltmek,
  • Lise öğrencilerini akademik olarak belirlenen alanlarda ayrıntılı bilgilere sahip olmalarını sağlamak,
  • Akademisyenlerin bağlı oldukları üniversitelerle ilgili bilgileri öğrencilere aktarmak,
  • Bu proje öğrencilerin ilgi ve yetenekleri keşfetmelerine yardımcı olmak,
  • Öğrencilerin kariyer planlamalarına yardımcı olmak,
  • Öğrencileri yükseköğrenime özendirmek ve motive etmek,
  • Ortaöğrenimi, yükseköğrenime yakınlaştırmak,
  • Öğrencilerin sosyal bilimlere olan ilgilerini artırmak ve yönetmek olduğunu ifade etti.

H.Nesibe Solak