Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA HACI ADAYI BELİRLEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

BURDUR’DA HACI ADAYI BELİRLEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

BURDUR'DA HACI ADAYI BELİRLEME SÜRECİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Burdur’da hacı adayı belirleme süreci henüz tamamlanmadı. Burdur’da, hacılık için kesin kayıt hakkı kazanan adayların çeşitli nedenlerden ötürü haklarından feragat etmelerinin ardından yedekten alımlar başlamıştı. Yedek listelerden kesin kayıt hakkı kazanarak kendilerine cep telefonlarından sms yoluyla ulaşılan adaylardan da bir kısmı çeşitli nedenlerle haklarından feragat etti. Yedek listelerden bir sonraki alımın ise yarın başlaması bekleniyor.

Burdur’dan kaç hacı adayı uğurlanacak?

Burdur’dan 142’si Diyanet ve 151’i acenteler üzerinden olmak üzere şuanda 293 hacı adayı kesin kayıt işlemlerini tamamladı. Burdur için açılan yaklaşık 350 kişilik kontenjan ise yedek listelerden yapılacak yeni alımlarla tamamlanacak. Yarın başlaması beklenen bir sonraki yedek listeden alımlarda yaklaşık olarak 60 hacı adayının çağırılması ön görülüyor.

Hacı adaylığı yedek listelerinde kaçıncı sıraya gelindi?

Edinilen bilgiye göre, Burdur il genelinde hacılık için başvuruda bulunarak kesin kayıt hakkı kazanamayan ve yedek listede kalan adaylardan 702’si kesin kayıt hakkı kazanarak çağırıldı. 702. sıraya kadar çağırılan hacı adaylarından ise 60 kişi çeşitli nedenlerden ötürü haklarından feragat etti. Haklarından feragat eden adayların yerine yedek listelerden alımların devam edeceği bildirildi.

Mine KAYA