BURDUR'DA DİN ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

BURDUR'DA DİN ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Burdur’da ‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayı’ başladı. Türkiye Geneli yapılan çalıştay, 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 09.00’da Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlandı.

Çalıştaya Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Müftüsü, İlçe Müftüleri, okul müdürleri, meslek dersleri ve branş öğretmenleri, Okul aile birliği temsilcileri, öğrenci temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. Çalıştay 4 masadan ve 3 oturumdan oluştu.

ÇALIŞTAY’DA NELER KONUŞULDU

Çalıştay’da yer alan 4 masa da farklı konularda istişarelerde bulundu.

Masaların ana konuları Ortaokullarda, Liselerde, Anadolu İHL Ve Anadolu İH Ortaokullarında yer alan  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri üzerineydi.  Diğer yandan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ve branş öğretmenlerinin mesleki gelişim konusunda hangi alanlarda desteklenilmesi gerektiği konularına değinilerek konu ile ilgili görüşler alındı. Öğrenci ve velilerin DKAB ve seçmeli din, ahlak ve değer alanı derslerine ilişkin beklentileri ve yaklaşımları ve öğrencilerde milli, manevi ve kültürel

Son olarak DKAB ve seçmeli din, ahlak ve değer alanı derslerinin öğretimi konusunda karşılaşılan sorunlar ve öneriler; öğrencilerin bir üst öğrenime yönlendirilmelerinde yapılabilecek etkin rehberlik faaliyetleri hakkında görüşler alınarak raporlar hazırlandı.

Çalıştay sonunda raporlar açıklandı, istişarelerde bulunuldu. Program sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri verildi.

H.NESİBE SOLAK