Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA DA ETKİLİ OLAN YAĞIŞLAR SEVİNDİRDİ

BURDUR’DA DA ETKİLİ OLAN YAĞIŞLAR SEVİNDİRDİ

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, yağışların çiftçileri sevindirdiğini söyledi. 

Burdur’da 2 gündür etkili olan sağanak yağış Burdurlu çiftçileri sevindirdi.  Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Perşembe gününe kadar etkili olacak sağanak yağışların Burdurlu çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.  Geçen yılın şubat ayına kıyasla bu yıl yağışların istenilen düzeyde olmadığını belirten Başkan Kubilay: “Çiftçilerimiz ekinleri ekti. Ekinlerde çıktı. Fakat yaklaşık 1 aydır yağışların olmaması dolayısı ile ekinlerde bir zayıflama baş gösterdi.  Ekinler, 12 Şubat 2024 Pazartesi günü akşam saatlerinden başlayan ve Perşembe gününe kadar etkili olması tahmin edilen yağışlarla birlikte çok güzel olacak inşallah.” dedi.

“TARLA FARELERİ ÇOĞALDI”

Kar, sis ve don olmaması dolayısı bu yıl tarla farelerinde çok büyük artışlar olduğunu bunun da tarla ürünlerine azami bir şekilde zarar verdiğine vurgu yapan Başkan Kubilay; “Tarla farelerinde çözüm sis, kar ve don. Bu yıl fazla sis de olmadı, don da olmadı. Kar ise hiç yağmadı. Yüce Allah’tan kar yağdırması için dua ediyor.  Tarla fareleri ile mücadele kapsamında Tarım İl Müdürlüğü ile bir çalışma yapıyoruz.” dedi.

“SÜT FİYATLARI DÜŞÜK”

Ulusal Süt Konseyi’nin açıkladığı 1 litre çiğ sütün 13,5 lira belirlediğini, bu fiyatın da mazot, yem ve diğer girdi maliyetleri yüzünden çok düşük kaldığını belirten Başkan Kubilay; “Ulusal Süt Konseyi her geçen gün artan mazot, işçi masrafları, yem ve diğer girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak çiğ süt fiyatlarını yeniden belirlemelidir.” dedi.

MAZOT ve GÜBRE DESTEKLEMELERİ ARTIRILSIN

1 litre mazot (motorin) fiyatının Burdur’da 45 lirayı bulduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kubilay, “Çiftçilerimize verilen mazot fiyatları devede kulak olmuştur. Mazot desteklemeleri artırılmalıdır. Aynı şekilde fenni gübre fiyatları de her geçen gün artmaktadır. Gübre fiyatları da güncellenmedir.” dedi.

BUGÜN VE YARINDA YAĞIŞ VAR

Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre bugün ve yarın Burdur’da yağmur yağışlı olacak. En düşük hava sıcaklığı 2-3 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 8-10 derece olacak.

Halil İbrahim Kara