Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA “BESİN ATIKLARINDAN MAMA ÜRETİMİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

BURDUR’DA “BESİN ATIKLARINDAN MAMA ÜRETİMİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Burdur’da, besin atıklarının israfını önlemek ve sahipsiz hayvanların beslenmesine katkı sağlamak amacıyla önemli bir iş birliği protokolü hayata geçirildi.

“Besin Atıklarının Toplanması ve Mama Üretimi Protokolü”, Burdur Belediye Başkanlığı, Burdur İl Özel İdaresi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Lokanta ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanlığı ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) arasında imzalandı.

Protokol kapsamında Burdur Belediyesi tarafından kent genelinde toplanacak yemek artıkları, mama üretiminde değerlendirilerek sahipsiz hayvanların beslenmesine katkı sunacak.

Bu iş birliğiyle hem besin atıklarının geri dönüşümü sağlanacak hem de çevre dostu, sürdürülebilir bir mama üretim modeli Burdur’da hayata geçirilecek.

Projenin, hem çevre bilincinin artırılmasına hem de sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Haber Merkezi