Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA BAHAR ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ, TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

BURDUR’DA BAHAR ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ, TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

Burdur  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 12. bahar Şenliği ve TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Bugün saat 11.00’da gerçekleşen fuara il Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, sendika başkan ve temsilcileri, okul öğretmenleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan şenlikler protokol konuşmaları ile devam etti. Okul Müdürü İbrahim Çelikkaya’nın kısa bir konuşmada bulundu. 

Halk oyunları gösterisi ile devam ettiği programda  okul öğretmenlerini  Türküler okudu. 

Akabinde TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı yapıldı. Fuarda yer alan TÜBİTAK projelerini gezen müdür Özdemirci, projeler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı. 

Okul Müdürü İbrahim Çalikkaya yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “TÜBİTAK 'ın desteğiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün katkılarıyla, yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizin çalışmalarıyla düzenlediğimiz Tübitak 4006 Bilim gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Fuarının açılışını Bilim Fuarlarının, öğrencilerin derse karşı ilgi ve motivasyonlarını artırdığı, kendini gerçekleştirdikleri, özgüven kazandıkları, problem çözme, yaratıcılık ve iletişim becerilerini artırdığı, bilimsel düşünme ve araştırma becerileri kazandırdığı, derslerinde öğrendiklerini hayata uyarladıkları, sorumluluk, liderlik, kararlılık, yardımlaşma ve işbirliği duygularını artırdığı görülmüştür. Bugün burada sergilenen projeler ve etkinlikler, çocuklarımızın merakını artıracak, yaratıcılıklarını geliştirecek ve bilimsel süreçleri deneyimleme fırsatı sunacaktır. "TÜBİTAK Bilim Fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek hayattaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı, bu cesaretin ve öz güvenin ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda fizik, kimya, biyoloji, matematik, dil ve edebiyat ile tarih, coğrafya ve bilişim alanlarında toplam 20 projeyi 51 öğrencimizin, 20 danışman öğretmenimizin nezaretinde, özveri ile ortaya koydukları proje çalışmalarını göreceğiz. Mesleki ve teknik eğitim, bir ülkenin ekonomik kalkınmasının temel taşlarından biridir. Gelişmiş ve gelismekte olan ülkeler. sürdürülebilir kalkınmaya ulaşmak ve küresel rekabet gücünü artırmak için mesleki eğitime büyük önem vermektedir. Dolayısıyla Mesleki ve teknik eğitim, eğitim sistemimizin üretkenlik ve istihdamla doğrudan bağlantılı olan en kritik alanlarından biridir. Hızla gelişen, kaynakları sınırlı dünyamızda, teknoloji ve sektör dinamikleri eğitim alanında da kapsamlı iyileştirmeyi zorunlu kılmaktadır. Yapay zekâ uygulamaları ve dijital entegrasyon, okullarda yaygınlaştırılmalıdır. Gençlerimizin iş gücüne katılmasını sağlamak ve ülkemizin kalkınmasında eğitimle ekonomiyi bir araya getirmek en temel önceliğimizdir. Sözlerimi tamamlarken, proje çalışmalarında emeği geçen koordinatör öğretmenimiz Gülcan Boyacı'ya, tüm danışman öğretmenlerimize ve kıymetli öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha özgün projelerle fuarımızın devamını temenni ediyor, ayrıca siz değerli misafirlerimize katılımlarınızdan, fuarımızı, bizleri ve öğrencilerimizi onurlandırmanızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

Halil İbrahim kara