Flaş Haber Yeni

BURDUR’DA 29 EKİM KUTLAMALARI ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI

BURDUR’DA 29 EKİM KUTLAMALARI ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI

Burdur’da 29 Ekim Coşkusu: Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

Cumhuriyet’in 102. yılı kutlamaları kapsamında Burdur’da çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Bugün saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Burdur Baro Başkanı Meltem Özdemir, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay İlhan Gökoğlan, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, polis, asker ve öğrenciler katıldı.

Törende Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Metin Çelebi ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törenin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program sonunda Çağdaş Burdur Gazetesi’ne konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim’in yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda Cumhuriyet’in değerlerini hatırlatan önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

“Öncelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Bu günü sadece bir bayram olarak görmemeliyiz. Çünkü 29 Ekim, 102 yıl önce bu ülkede her bir yurttaşın birey olma hakkının tanındığı, ülke yönetimine doğrudan katkı sunabildiği ve çağdaş uygarlık seviyesini hedef alan bir başlangıçtır.
Cumhuriyet’in kıymetini bilmek zorundayız. ‘Cumhuriyet fazilettir’ sözünü asla unutmamalıyız, çünkü gerçekten fazilettir. Çünkü Benim gibi bir memur çocuğunun bugün belediye başkanı olabilmesi ve  ülke yönetimine katkı sunmasına izin verilmiştir. Bu çok önemlidir. 
Cumhuriyet’i korumak, kollamak, yüceltmek, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin asli görevidir. Bayramımız kutlu olsun,” dedi.

Beyza Nur AKÇAY