BURDUR'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU VERİLDİ
Burdur Valiliği tarafından 3 gün boyunca süren cumhuriyet bayramı kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni ile son buldu.
Burdur MAKÜ Lavanta Tepesi Otel’de gerçekleşen kabul töreninde Vali Baydar Bilgihan, tebrikleri kabul etti.
Burdur Milletvekilleri İzzet Akbulut ve Mustafa Oğuz, askeri ve mülki erkân, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı Kabul töreninde Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenleri tarafından Cumhuriyet coşkusunu yansıtan eserler seslendirilirken, MAKÜ Halk Oyunları Ekibi de halk oyunları gösterisi sergilendi.
Çocuklar ve gazilerle pasta kesen Baydar Bilgihan, Cumhuriyet'in 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu, onurunu, mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.
Resepsiyonda konuşan Vali Baydar Bilgihan şu ifadelere yer verdi:
“Burdur olarak yaşıyoruz Türkiye ailesinin birer ferdi olarak yaşıyoruz. Hepinizin 29 Ekim cumhuriyet bayramını kutluyorum. Bugün dünyada eşine az rastlanmış bir kahramanlık mücadelesiyle kazandığımız Kurtuluş Savaşı sonrasında ilan edilen Türkiye Cumhuriyetinin 102.yıldönümü kutluyoruz. Tarih boyunca birçok devlet kurmuş, hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük Türk Devletinin son kalesi olan Osmanlı devletini yıkarak yok edebileceğini sananlar, kahraman Türk Milletinin asla tutsak yaşamayacağını, çağ açıp çağ kapatan bu büyük milletin küllerinden yeni ve güçlü bir devlet kuracağını yeniden doğacağını hesap edememişlerdir.
102 yıl önce büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı ve hemen ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti esarete, dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milletinin istiklaline, istikbaline ve demokrasi gibi yüce değerlerine olan düşkünlüğünün en güzel ifadesi olmuştur.
29 Ekim sadede bir takvim değil, bağımsızlığımız ve özgürlük yolundaki kararlılığımızın bir simgesi, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için attığımız adımın aldığımız her yolun şaşmaz güvencesidir. Cumhuriyet temelleri üzerinde 102. yılını geride bırakan 2. yüzyılına adım atan devletimiz tüm bölgesindeki zorluklara rağmen güçlü bir aktör olarak emin adımlarla ilerleyişini sürdürmektedir. Büyük Önder Atatürk’ün söylediğini gibi; bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, bilince, cumhuriyete sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bu ruhu korumak, bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmektir.
Türk milleti bu bilinçle birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınları için her zaman el ele güçlü biçimde yürüyecektir. Ebetteki ulaşmamız gereken pek çok hedef yapmamız gereken daha pek çok iş vardır. sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmış ve çıkarmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti her alanda emin adımlarla ilerleyişini sürdürmeye devam edecektir. Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla Cumhuriyeti’mizin ikinci yüzyılına adım attığımız bu dönemde, her alanda eğitimde kültürde bilimde sanatta sanayide her alanda birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü bir Türkiye için daha güçlü bir Burdur için el ele, el birliği ile daha çok çalışacağız ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını bu vatan için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık sıhhat afiyet diliyor, hepinizin cumhuriyet bayramını kutluyorum.”
H.NESİBE SOLAK















