Flaş Haber Yeni

BURDUR TURİZM ALANINDA DİKKAT ÇEKEN İLLER ARASINDA

BURDUR TURİZM ALANINDA DİKKAT ÇEKEN İLLER ARASINDA

Turizm Haftası kutlamalarında konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur ilinin turizm alanında dikkat çeken iller arasında olduğuna değindi.

Burdur Valisi Türker Öksüz: “Turizm Haftası’nın, eşsiz doğal güzellikleri, antik kentleri, konakları, müzeleri ile adeta açık hava müzesini andıran Huzur Şehri, Göller, Gönüller ve Lavantalar diyarı Teke Yöresi’nin Kültür Başkenti Burdur’umuza hayırlı olmasını diliyorum.

Turizm Haftası programları; ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin eşsiz güzelliklerini ve zenginliklerini kutlama ve tanıtma fırsatı sunması münasebetiyle ayrı bir öneme sahiptir.

Günümüzde dünya nüfusunun yüzde 7,6’sı turizm sektöründe hizmet vermekte ve küresel ekonomi içerisinde turizmin payı gün geçtikçe artmaktadır.

Turizm sektörüne bakış açımızın katma değer ve istihdam yaratmak; yerel olana odaklanmak olduğunu belirtmek isterim.

Kaynakların yerinde kullanılması, sürdürülebilirliğin sağlanması ve sistemin paydaşlarının karşılıklı memnuniyeti turizmin olmazsa olmazıdır. Hizmet sağlayıcıların refah düzeyine katkıda bulunması kadar “Bir tatlı huzur” arayışındaki gezginlerin hatırının hoş tutulması zorunluluğu, turizm faaliyetlerindeki hassasiyetin de bir denge içerisinde gözetilmesini gerekli kılmaktadır.

Şehrimiz yolların ve kültürlerin kesişim noktasında yer alması münasebetiyle turizm açısından büyük bir potansiyel taşımaktadır. Bakir doğası, serin suları, çam ormanları, irili ufaklı gölleriyle doğa turizmine olanak sağlayan yapısının yanında özellikle on ikinci yüzyıldan itibaren Anadolu’nun tüm değişim süreçlerinin izlenmesine imkân veren tarihi ve kültürel katmanlarının varlığı Burdur’u bölge turizminde müstesna bir yerde konumlandırmaktadır.

Bizi diğer illerden farklı kılan en önemli avantajımız canlı kültürel dokumuz ve dost canlısı insanlarımızdır. Her nevi sıkıntısından kurtulmak isteyen misafirlere bir sıcak gülüşle karşılık verebilmek, gönüllerde muhteşem antik kentlerimizin ihtişamı nispetinde bir tesir bırakacaktır.

Kusursuz bir ihtiyaç analizi neticesinde gerçekleştirilecek doğru planlama hamleleriyle potansiyel misafirlerimizin memnuniyetini sağlamak ve alanda oyun kurucu olabilmek için el birliğiyle çalışmak zorundayız. İşin esaslı kısmı birlik ve beraberlik içerisinde, el birliğiyle harekete geçebilmek ve potansiyelimizi aktif hale getirme noktasında taşın altına hep birlikte el koyabilmektedir. Zamanın insanla kıymetlendiği şehrimizi, diğer insanlardan mahrum bırakmamak bizlerin, tüm kurum yöneticilerinin ve ilgili paydaşların üzerine vazifedir.

Turizm, kültürel alışverişlerin gerçekleşmesine, dostlukların kurulmasına ve insanların hayatlarına dokunulmasına olanak tanıyan bulunmaz bir nimettir. İnsanlar arasında kurulan köprüler uzakları yakın, gönülleri bir edecektir.

Şehrimiz, Salda Gölü başta olmak üzere UNESCO Dünya geçici miras listesinde yer alan Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri, Dünyanın bilinen en eski yerleşim alanlarından biri olan Hacılar Höyüğü,  kazı çalışmalarına başlanan Kremna Antik Kenti, Ülkemizin Turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası, Burdur Arkeoloji ve Doğa Tarihi Müzelerimiz, Karacaören Baraj gölü, konaklarımız, yaylalarımız, kervansaraylar, göllerimiz ve son yıllarda giderek artan Lavanta Bahçeleri ile turizm alanında dikkat çeken iller arasında yer almaktadır.

Bu doğal güzellikler ile kültürel ve tarihi değerlerimizi en iyi şekilde tanıtarak, bu alandaki alt yapımızı gün gün güçlendirerek, Burdur’umuzu yalnız diğer şehirlerimizden değil dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerimiz için önemli bir destinasyon merkezi haline getirmek istiyoruz.

Bu doğrultuda birlikte ve inanarak gerçekleştireceğimiz faaliyetlerin semeresini çok kısa sürede alacağımıza olan inancım tamdır.” diyerek sonlandırdı.

H. Nesibe Solak