Flaş Haber Yeni

BURDUR'A RAYLI SİSTEM MÜJDESİ!

BURDUR'A RAYLI SİSTEM MÜJDESİ!

Burdur Merkez'de Organize Sanayi Bölgesi'nden Yeni Burdur Devlet Hastanesi'ne kadar uzanması planlanan hafif raylı sistemle ulaşım için Burdur Belediyesi harekete geçti.

Burdur Merkez'in hafif raylı sistem ile doğu-batı hattı boyunca demir yoluyla bağlanarak ulaşımın rahatlatılması hedefleniyor.

  

Başkan Ercengiz TCDD personeliyle görüştü

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Merkez'de yapılması planlanan hafif raylı ulaşım sistemi ile ilgili TCDD Burdur Garı ve Kademe personeli ile görüştü. 

Başkan Ercengiz sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; "Güne Burdurumuzun 1936 yılında tanıştığı TCDD Burdur Garı ve Kademe personelimizle başladık. Kendilerine nazik karşılamaları ve görüş alışverişleri için teşekkür ediyoruz.
Toplu taşımacılığın önemini her fırsatta vurguladık.
Çağdaş ülkelerde kent ulaşımının da raylı sistemle yapıldığını bilerek yeni imar planımızda kentin doğu batı hattı boyunca; yani organize sanayi bölgelerinden yeni devlet hastanemize kadar planlama yaparak güvenil ve ekonomik ulaşımı sağlayacağız." dedi.

Başkan Özboyacı da müjdelemişti

Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur'a hafif raylı sistemle ulaşım planlamasının müjdesini 11 Ocak 2024 tarihinde vermişti. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle 11 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Özboyacı, Ak Parti'nin belediye başkanı adayının (o dönem henüz isim açıklanmamıştı) 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak belediye başkanı seçilmesi halinde, şehrin tamamına hizmet edebilecek 'hafif raylı sistemi' hizmete sunmaya çalışacaklarını söylemişti. Başkan Özboyacı konuşmasında; "Biz bunu inşallah belediyeyi (Burdur Belediye Başkanlığı) aldıktan sonra şehrin tamamına hizmet edebilecek ‘hafif raylı sistem’ olarak şehrimize hizmete sunmaya çalışacağız, gayret edeceğiz.”  demişti.

MİNE KAYA