Flaş Haber Yeni

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ'NDE HATİPOĞLU AİLESİ VE İLİM GELENEĞİNE VEFA PROGRAMI

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ'NDE HATİPOĞLU AİLESİ VE İLİM GELENEĞİNE VEFA PROGRAMI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, alanında tanınmış ve ihtisas sahibi ilim adamlarının katılımıyla önemli bir etkinliğe imza attı.

Burdur Mehmet Akif Üniversitesi İlahiyat Fakültesi alanında tanınan ve ihtisas sahibi ilim adamlarının katılımlarıyla Prof.Dr.Mehmet Sait  Hatipoğlu’na vefa programı, Ahmet Hatipoğlu’na ise anma programı düzenledi.

Program, 24 Eylül Pazar 2023 tarihinde saat 09.00-18.45 arasında gerçekleşti. Sempozyum, aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fatih Cankurt'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Azmi Özcan'ın oturum başkanlığını üstlendiği Teşrif Paneli, Prof. Dr. Azmi Özcan’ın günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmasını yaptıktan sonra protokol konuşmaları ile devam etti.

‘‘Burdur’da İlim ve İrfan Geleneği: ‘’Hatiboğlu Ailesi’’ Ulusal Sempozyum’’ programına katılım gösteren MAKÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar bu gibi sempozyumların Burdur için önemini olduğunu vurgulayarak; ‘’Ne kadar vefa içerikli ve ne kadar önemli bir organizasyon olduğunu telaşımızı biraz atlatınca fark ettik. Burdur’umuzun yetiştirdiği kökleri halen Burdur’da olan kıymetli hocamızın muhterem Merhum babaları Hatip hocamız ve kıymetli merhum Ahmet hocamıza Allahtan rahmet diliyorum. Hatipoğlu ailesinin burada anılıyor olması çok önemli ve değerli. Ben Hatipoğlu ailesinin hikâyesine baktığımda ilk aklıma gelen şey şu oldu, kıymetli hocamız, merhum babalarından aldıkları o zengin kütüphaneyi, cemaatle namaz kılınan o evde yaşatma çabası ve bugünlere kadar gelmiş değerli bir isim.

‘’SEMPOZYUMUN BİZİM ÜNİVERSİTEMİZDE YAPILIYOR OLMASI BENİ SON DERECE MEMNUN EDİYOR’’

 Kendilerini anmak için talebeleri burada toplanmış, Burdur eğitim-öğretim de gerçekten uzun yıllar Türkiye’de derece yapmış bir şehir. Kıymetli hocalarımızın kökleri hala burada yaşıyor demek ki. O nedenle ben bu tür toplantıların vefa örneği olması sebebiyle, hem de bu kadar uzun yıllara dayanan bir aile geleneği ve ilmi birikimi daha iyi anlaşılması için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir organizasyonun, sempozyumun bizim üniversitemizde yapılıyor olması beni son derece memnun ediyor. Mesleğin ne kadar önemli olduğunu, insan yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Yetiştirdiğiniz öğrencilerle olan usta-çırak ilişkisinin doğru kurulan iletişimin de, belli bir yaşa geldiğinizde böyle vefa örnekleriyle onurlandırılması ne kadar kıymetli bir şey olduğunu düşündürttü bana. ‘’ ifadelerini kullandı.

Teşrif paneli bitiminde oturumlar tamamlandıktan sonra program  Burdurlu Merhum Ahmed Hatiboğlu anısına Tasavvuf Musikisi Konseri’nin verilmesiyle son buldu. Konser’de Fatih Koca, Emrah Hatipoğlu, Erdoğan Ateş, Mehmet Tıraşçı, Alper Akdeniz, M.Asım Akkuş, Muhammet Sevinç, Furkan Ceylan, Hasan Özayrancı, Buğra Sercan Sahil, Burdur Tasavvuf Müsikisi Kadrosu gibi sevilen Musikişinas sanatçıları konserde yer aldı.

MELİSA ADINISEVER