Flaş Haber Yeni

BURDUR İL GENEL MECLİSİNDE SEÇİM HEYECANI

BURDUR İL GENEL MECLİSİNDE SEÇİM HEYECANI

Burdur İl Genel Meclisi’nde 2 dönem meclisi başkanlığı seçimi 6 Nisan 2026 pazartesi günü yapılacak.

Seçim öncesi AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar Burdur’da gündem konusu oldu. 

Burdur İl Genel Meclisi’nde 6 Nisan 2026 Pazartesi günü Burdur İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu’nda 2. dönem meclisi başkanlığı seçimleri yapılacak. İlk dönem yapılan seçimlerde MHP Tefenni Meclis üyesi Levent Tokmaker Burdur İl Genel Meclisi başkanlığa seçilmişti. Programda herhangi bir değişiklik olmaz ise ikinci dönem meclis başkanı seçimleri saat 14.00’da başlayacak.

OY DAĞILIMI

Burdur İl Genel Meclisi il genel meclisi üyeliği dağılımı şu şekilde:

AK Parti 11 İl Genel Meclisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 11 İl Genel Meclisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 3 İl Genel Meclisi üyeliği bulunuyor.

1 Bağımsız İl Genel Meclisi üyeliği bulunuyor.

Rakamlara göre MHP kilit parti konumunda görünüyor.

PARTİLERİN ADAYLARI KİM OLACAK?

Yapılacak seçimlerde partilerin adaylarının kim olacağı kim olacağı merak konusu oldu.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZBOYACI’NIN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri öncesi sosyal hesaplarından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Pazartesi günü İl Genel Meclisimizde gerçekleştirilecek olan Meclis Başkanlığı ve Divan Üyeleri seçimleri öncesinde, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan bilgi kirliliğini gidermek ve sürece dair asıl irademizi beyan etmek üzere bu açıklamanın yapılması zarureti hâsıl olmuştur.

Cumhur İttifakı Bir Hizmet Mutabakatıdır

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin rehberliğinde şekillenen Cumhur İttifakı; bir çıkar birlikteliği değil, doğrudan aziz milletimize hizmet etme gayesiyle kurulmuş bir gönül mutabakatıdır. Yereldeki ittifak süreçlerimiz de Genel Merkezlerimizin belirlediği stratejiler ve sarsılmaz kurallar çerçevesinde titizlikle yürütülmektedir.

Meclis Başkanlığı seçim süreci, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız ve Yerel Yönetimler Başkanlığımız ile tam bir eşgüdüm ve istişare içerisinde sürdürülmekte ve alınan talimatlar doğrultusunda İttifak Ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız ile görüşmeler yapılmaktadır.

Alınacak kararlar, bu kurumsal hiyerarşinin ve ittifak hukukunun bir tecellisi olacaktır.

Bu kritik süreçte;

• Fitne ve fesat odaklarına,

• Şahsi emellerini davanın önünde tutanlara, asla müsamaha gösterilmeyecektir.

Cumhur İttifakı ortakları olarak bizler, liderlerimizin izinde ve talimatları doğrultusunda hareket etmeye kararlıyız.

Partimizin ve ittifakımızın disiplininden taviz vermeden, "Önce Milletim" düsturuyla yolumuza devam edeceğiz.

Unutulmamalıdır ki bizler; koltuk için davasından vazgeçenlerden değil, davası için her türlü makamı hizmet vesilesi kılanlardanız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

MHP BURDUR İL BAŞKANI GÜN’ÜN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Burdur İl Başkanı Mustafa Gün, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:  “İl Özel İdaresi Meclis Başkanlığı seçim sürecine ilişkin kamuoyunu doğru ve şeffaf şekilde bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Bilindiği üzere, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin birliği, devletimizin bekası ve bayrağımızın onuru noktasında Cumhur İttifakı’nın kararlı ve sarsılmaz duruşunu ortaya koymaktadır.

Bizler de bu yüksek sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak MHP il genel meclis üyelerimizle yaptığımız kapsamlı istişareler neticesinde; Cumhur İttifakı çatısı altında bulunan 15 il genel meclis üyemizle birlikte süreci ortak akıl, istişare ve kendi içimizde yapacağımız oylama sonucu ile yürütme kararı almış bulunuyoruz.

“Oylamanın, MHP İl Başkanlığımızda veya AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilmesi ve sandıktan çıkacak, çoğunluğun teveccühünü kazanacak cumhur ittifakı il genel meclis üyemizin desteklenmesi temel prensibimizdir.

Bu süreçte “BİR ADAY ÜZERİNDEN” Dayatılması söz konusu olamaz, bizim için kabul edilemez ve henüz “KESİNLEŞMİŞ BİR ADAY” Yoktur.

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak kendi adayımızı çıkarma ihtimali de dahil olmak üzere tüm seçenekleri titizlikle değerlendiriyoruz.”

Sürecin her aşamasında sağduyulu, sorumlu ve devlet ciddiyetine yakışır bir duruş sergilemeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururum.”

Halil İbrahim Kara