BURDUR GÖLÜ YAKINLARINA 25 BİN ZEYTİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞACAK

BURDUR GÖLÜ YAKINLARINA 25 BİN ZEYTİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞACAK

Burdur Gölü yakınlarına 25 bin zeytin fidanı toprakla buluşacak

Burdur Valiliği ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Zeytin Yetiştiriciliği Proje Tanıtımı ve Fidan Dağıtımı programı gerçekleştirildi. Merkeze bağlı İlyas Köyü’nde çiftçiye destek amaçlı 25 bin zeytin fidanı dağıtıldı. Burdur genelinde ise 25 bin zeytin fidanı çiftçilere ulaştı. Vali Türker Öksüz bu yıl Burdur genelinde 25 bin fidanın toprakla buluşturulacağını ve 405 çiftçinin faydalanacağını söyledi. 
Toprak ve iklim yapısı uygun olan her ilçede zeytinciliği teşvik edeceklerini söyleyerek: “Tarım Müdürlüğümüzün daha önce destekleri de vardı. 45 bin civarında bu sene için ulaşmış olacağız. Zeytine olan desteğimiz devam edecek.” dedi.
Burdur Tarım İl Müdürü Eyüp Adıgüzel 2024 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulan 6 projenin kabul görmesi ile 3 milyon 553 bin lirayla projelere destek aldıklarına değinerek:"Son üç yılda 80 bin adet zeytin fidanını dağıtarak çiftçilerimize büyük bir destek sağlamış olduk” ifadelerine yer verdi. Programın sonunda çiftçilere fidanları verilerek, Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

  

  

HALE PAK