BURDUR EMNİYET EKİPLERİNDEN TRAFİK GÜVENLİĞİ HAMLESİ: 991 SÜRÜCÜYE EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME
Emniyet Ekiplerinden Trafik Güvenliği Hamlesi: 991 Sürücüye Eğitim ve Bilgilendirme
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürüttüğü denetim ve bilgilendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Trafik kazalarının önlenmesi, kural ihlallerinin azaltılması ve sürücülerde trafik bilincinin artırılması hedefiyle gerçekleştirilen uygulamalar kapsamında son olarak kapsamlı bir genel trafik denetimi yapıldı.
Trafik Güvenliği İçin Genel Denetim Gerçekleştirildi
9 Şubat 2026 tarihinde il genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, trafik düzeninin sağlanması ve olası suistimallerin önüne geçilmesi amaçlandı. Özellikle kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen trafik kazalarının azaltılması için sahada yoğun bir çalışma yürütüldü.
Denetimler sırasında ekipler, hem sürücülere hem de araçlara yönelik kontroller gerçekleştirdi. Toplam 991 araç ve sürücü denetime tabi tutuldu.
Emniyet Kemeri ve Trafik Kuralları Konusunda Farkındalık
Uygulama süresince sürücülere yalnızca denetim yapılmakla kalınmadı; aynı zamanda trafik kurallarına uyum ve emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirme çalışmaları da gerçekleştirildi. Trafik ekipleri, emniyet kemerinin hayati önemine dikkat çekerek, küçük bir ihmalin ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.
Yetkililer, trafik güvenliğinin yalnızca denetimlerle değil, bilinçli sürücü davranışlarıyla sağlanabileceğinin altını çizdi. Bu kapsamda yapılan farkındalık faaliyetlerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceği belirtildi.
Amaç: Kazaları En Aza İndirmek
Emniyet birimleri tarafından yapılan açıklamada, trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşların can güvenliğinin korunmasının öncelikli hedef olduğu ifade edildi. Kural ihlallerinin en aza indirilmesi için denetimlerin düzenli aralıklarla sürdürüleceği kaydedildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeninin korunması ve güvenli bir trafik ortamının oluşturulması amacıyla çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.
Haber Merkezi
.jpeg)
(1).jpeg)








