BURDUR CUMHURİYET MEYDANI 23 NİSAN’LA ŞENLENDİ

BURDUR CUMHURİYET MEYDANI 23 NİSAN’LA ŞENLENDİ

Burdur Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı 104’üncü yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında Burdur’da çocuklar tarafından gösteriler yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Muhammed Özdemirci’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması, Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve çeşitli gösterilerle program devam etti.

 

Müdür Özdemirci burada yaptığı konuşmada: “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. Yıl dönümünde, çocuklara ilk ve tek bayram olarak armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Programına hepiniz hoş geldiniz.

Bugün, yaşanan tüm zorluklara rağmen, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirdiği, milli irade adına, Kurtuluş Mücadelemizde, milletimizin sesini tüm Dünya’ya duyurduğu büyük bir gün. Bu nedenle; bugün, sadece bir bayram değil, cumhuriyetimize giden yolda milletimizden alınan güçle atılan büyük bir adımdır.

Ülkemiz; içinde bulunduğu coğrafyada, istikrar ve güveni temsil etmektedir. Tarihte çağlar açıp, çağlar kapatan, bastığı topraklara huzuru götüren ve bağımsızlık ruhuyla her mücadelesinde dünyaya örnek olan ecdadımız ve aziz milletimiz, 23 Nisan’da da büyük bir tarih yazmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizle ay-yıldıza can vermişlerdir. Vatanın bölünmez bütünlüğünü, vatan toprağının kutsallığını, canı pahasına korumuşlardır. Ve nesillere gurur dolu bir tarih bırakmışlardır.

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Çocuklar;

Sizler bu ülkenin yarını, umudu, en güzel rüyası, en büyük zenginliğisiniz. Milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur. Hedefimiz sizleri, sorgulayan, kendi toplumunun ve evrensel anlayışın doğrularından haberdar olan, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve güçlü potansiyelinin kaynağı olacaksınız.

Bu kutlu gün vesilesiyle;

Başta eğitimdeki en kıymetli destekçimiz Sayın Valimize ve her çalışmamızda yanımızda olan kıymetli protokolümüze, Burdur eğitim ailesinin değerli mensuplarına, velilerimize ve siz kıymetli hemşerilerime şükranlarımı sunuyor; Hiçbir çocuğun ölmediği, Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hâkim olduğu bir dünyada el ele yaşamak,  ümidiyle;

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu olsun.” dedi.

YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programın devamında, Resim dalında İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada; USO İlkokulu’ndan Şerife Nisa Çüner, Ortaokul dalında öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Suna Uzal  Ortaokulu’ndan Aysu Yıldız, Şiir dalında İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada USO İlkokulu’ndan Ahmet Sadet ÖREN Ortaokul dalında öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Kemal Solmaz Ortaokulu’ndan Sara Betül Koca Kompozisyon dalında Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu’ndan Emine Avcı

Mansiyon ödülüne layık görülen Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe öğrencisi Meyra Sayın ödüllendirildi.

 

 

GÖSTERİLER VE HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ YAPILDI

USO İlkokulu Anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan RONT gösterisi, Şirinevler Anaokulu hazırladığı  Mehteran Takımı gösterisi, Bahçelievler Şehit Sıdkı Kara İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi, USO İlkokulu öğrencileri tarafından  “Mustafa Kemal’in Kağnısı ve Bayrak” şiirinin okunması, Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu Zeybek gösterisi, Adile Önal Anaokulu öğrencilerinin gösterisi, Çatağıl İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Halk oyunları gösterisi, Abdi Özeren İmam Hatip Ortaokulu Mehteran Gösterisi büyük beğeni topladı.

  

 

 

 

 

Hale Pak-Melisa Adınısever