Flaş Haber Yeni

BİSİKLET TUTKUNLARI, SALDA GÖLÜ MANZARASINA SÜRECEK

BİSİKLET TUTKUNLARI, SALDA GÖLÜ MANZARASINA SÜRECEK

Salda, ulusal ve uluslararası bisiklet turu organizasyonlarına hazırlanıyor.

Kültür turizminin yanı sıra spor turizminde de ön plana çıkartılması hedeflenen Salda Gölü’ne yönelik çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor.

Hedef, ulusal ve uluslararası bisiklet turu organizasyonları

Salda Gölü çevresinde spor turizmine yönelik olarak, gölü çevreleyecek şekilde yapılması planlanan paylaşımlı bisiklet yolunun 15 kilometresi tamamlandı. Gölü çevrelemesi hedeflenen bisiklet yolunun kalan kısmı da tamamlandıktan sonra Salda’nın ulusal ve uluslararası bisiklet turu organizasyonlarına ev sahipliği yapması hedefleniyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Salda’da incelemeler yaptı

Konuya ilişkin açıklama yapan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Amacımız Salda Gölü'nün çevresindeki bisiklet yolunu tamamlayarak burada ulusal ve uluslararası bisiklet turu organizasyonlarının yapılmasını sağlamak. Türkiye Bisiklet Federasyonuyla da görüştük. Yetkililer buraya gelip inceleme yaptı, ilk izlenimleri olumlu. Onların görüşleri doğrultusunda organizasyonlar yapma hedefimiz var." dedi.

Salda Gölü çevresindeki bisiklet yolunun büyük bölümü tamamlandı

Salda Gölü’nü çevrelemesi hedeflenen paylaşımlı bisiklet yolunun 15 kilometrelik kısmının tamamlandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, yolun tamamlanması için yaklaşık 9 kilometrelik bir alan kaldı.

Mine Kaya