Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ: “ZİRAİ DON FELAKETE DÖNÜŞTÜ, ÜRETİCİ ÜRETİMDEN KOPMA NOKTASINDA”

BAŞKAN ERCENGİZ: “ZİRAİ DON FELAKETE DÖNÜŞTÜ, ÜRETİCİ ÜRETİMDEN KOPMA NOKTASINDA”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’da düzenlenen Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, doğa olayı olarak değerlendirilen zirai donun sonuçlarının felakete dönüştüğünü ve üreticinin üretimden uzaklaşma riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Lavanta Tepesi Hotel’de gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Ercengiz, iklim krizine vurgu yaparak, “Doğa olayı olarak bildiğimiz ancak sonuçları felakete dönmüş zirai donu tartışmak, özellikle bölgemizde yarattığı tahribatı tespit etmek ve iklim krizine yönelik bazı saptamalar yaparak bölgemiz ve ülkemiz adına neler yapılabilir, bunları konuşmak üzere önemli katılımcıların yer aldığı bir çalışma gerçekleştirildi. Bu anlamda zararların karşılanmasını değerli buluyorum,” dedi.

“Çiftçimiz kırıldı, üretimden uzaklaşma tehlikesiyle karşı karşıya”

Konuşmasında Burdur’un tarım ve hayvancılıktaki önemine değinen Başkan Ercengiz, “Burdur sizlerin bizlerden daha iyi bildiği üzere, tarım ve hayvancılıkta önemli katma değer yaratan bir kenttir. Bu yıl, hayvancılıkta da istediğimiz sonuçlara ulaşamadık. Üstüne tarımdaki zirai don vakası eklendi. Çiftçimizin bir adım geri çekildiğini ve üretimden uzaklaşabileceğini maalesef gözlemliyoruz,” ifadelerini kullandı.

“Zararlar karşılanmalı, üretici üretimde kalmalı”

Başkan Ercengiz, üreticilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bugün buradan ve diğer komisyon üyelerimizle birlikte tüm Türkiye’yi gezerken, don olayından etkilenen tüm üreten arkadaşlarımızın zararlarının karşılanarak üretimde kalabilmeleri için mesajımı Sayın Bakanımıza iletilmek üzere Sayın Bakan Yardımcımıza iletiyorum. Aynı mesajımı sosyal medya hesabımda da sabitledim.” dedi.

“Burdur Gölü %50’ye yakın alan kaybetti, can çekişiyor”

Konuşmasında çevre sorunlarına da değinen Ercengiz, Burdur Gölü’nün alarm verdiğini ifade ederek, “Burdur Gölü %50’ye yakın alan ve hacim kaybetmiş durumda, can çekişiyor. Eğirdir Gölü’ne yapılan yatırım planlamasını doğru bulduğumu ifade etmek isterim. Benzer bir planlamanın Burdur Gölü için de yapılması gerektiğini bakanlığımıza buradan iletmek istiyorum. Burdur Gölü’ne can suyu olabilecek ya da sekonder anlamda yapılabilecek tüm planlamalara sahip çıkacağız.” dedi.

Melisa Adınısever