BAŞKAN ERCENGİZ, SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

BAŞKAN ERCENGİZ, SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Başkan Ercengiz, “Kendimiz için değil kentimizin kaybetmemesi için çıkıyoruz yola!”

  

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, son kez katıldığı Belediye Başkanlığı adaylığı yarışında yürütülecek olan seçim çalışmalarına bugün başladı.

Seçim çalışmalarına baba ocağından başladıklarını vurgulayan Başkan Ercengiz, bugün saat 12.30’da Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda ilk adaylık açıklamasını yaptı. 10 yıllık belediyecilik deneyim ve tecrübesiyle yeniden ve son kez aday olduklarını açıklayan Başkan Ercengiz; “2014 yılında başladığımız burdur belediye başkanlığı görevimizin 10. Yılındayız. Geride bıraktığımız 10 yılda bir yandan borç öderken bir yandan da yaşanacak kent yaratmak hayalinin peşinde koştuk. Kendine yetebilen bir belediyeyi sizlerin desteği ve sabrı sayesinde bu güne kadar getirdik. Birçok belediye personel maaşını ödeyemeyecek durumdayken bizler en düşük personel maaşını 22 bin 600 lira yaptık. Bugün kasasında parası olan bir belediye olarak kendi kendine yetebilen ve sözlerini tutan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyduk. Kimsenin kendini öteki hissetmediği sosyal demokrat ilkelerle adaletli ve eşit bir yönetim anlayışıyla bizlere oy vermeyen yurttaşlarımızın dahi cumhuriyet halk partili belediyelere bakışını değiştirdik. 35 mahallede ihtiyaç önceliklerini muhtarlarımızla belirleyip her yurttaşımıza eşit hizmet götürmek için çabaladık. Artan nüfusumuz ve büyüyen üniversitemizle başladığımız günden bu güne yüzde 50 den fazla artan insan nüfusumuza temiz bir şehir, huzurlu ve aydınlık sokaklar, tozdan topraktan kurtarılmış asfalt yollar tüm zamanların en çok parklarını kazandırdık. Kadını, çocuğu, engelliyi ihtiyaç sahibini dezavantaj gruplarını gençleri ve yaşlıları kısacası tüm yurttaşını kucaklayan projelerimizi Burdur’u Türkiye’de adından söz edilen bir il haline getirdik. Çevreye duyarlı yenilenebilir enerjiye yönelmiş çöp ve atık su sorununu çözmüş bugünlerde çeşmeden akan suyu içilebilir hale getirmiş önemli alt yapı sorunlarını projelerle tamamlamış çağdaş kent meydanları spor sahaları semt pazarları mesire alanları gölle barıştırılmış halkımıza sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’de ilkleri başaran bir belediye olduk.” dedi.

“BURDUR’U KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Konuşmasına, ‘Derdimiz kendimiz değil, kentimiz!’ vurgusuyla devam eden Başkan Ercengiz; “Daha yapacak çok işimizi var diyerek ve son kez adaylığımızı açıkladığımızda bu seçim de her seçimde olduğu gibi örgütümüzün en tepesinden gönüllü her bir bireyine varıncaya kadar omuz omuza vererek arkamıza da bizi seven bize inanan ve bizlere gönül vermiş hemşerilerimizi alarak bir kez daha Burdur’u kazanacağımıza inanıyoruz.

Biz örgütlü gücümüze her zamankinden daha fazla inanıyoruz. Aday adaylığı sürecinde centilmence götürdüğümüz kampanya sonunda bu partinin birer evladı olan Sayın Süleyman Erman ve Sayın Ali Tarkan Büyükyörük’e sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Bugüne kadar olduğu gibi ve bugünden sonra da tüm arkadaşlarımıza tüm adaylarımızla tüm aday adaylarımızla kol kola girip derdimizin kendimiz değil kentimiz olduğunu tüm halkımıza bir bir anlatmaya devam edeceğiz. Bizlerin kavga ederek bölüneceğini düşünen ve bekleyenler bugün buradaki fotoğraflara iyi baksınlar. Biz mücadele ederiz. Biz gerektiğinde en ağır eleştirileri bir birimize yaparız. Biz gerekirse kavga da ederiz ancak ortak hedefimiz yani partimizin ilkelerinden asla vazgeçmeyiz. Vazgeçmeyeceğiz de.” sözlerine yer verdi.

“BİZ KAZANACAĞIZ. BURDUR KAZANACAK!”

Geriye kalan yaklaşık 2 ay sürede il ve ilçe örgütlerimiz kadın ve gençlik kollarımız ve tüm bize gönül vermiş geçmişte örgütte emeği olan her kim varsa Burdur’un sokak ve caddelerinde projelerimizin insanımızı nasıl huzurlu ve mutlu ettiğini bir bir anlatacağız. Çalmadan, çaldırmadan, yandaş yaratmadan şeffaf bir şekilde nasıl 10 yıl bu kenti yönettiysek bir 5 yıl daha aynı şekilde birlikte yöneteceğiz. 10 yıllık belediyecilik deneyim ve bilgi birikimimizle her bir metrekaresini tanıdığımız Gadın Burdur’umuzun temel ihtiyaçlarının yanı sıra vizyon projelerimizle Burdur’umuzu bir basamak daha üste çıkaracağız. Çağdaş, yaşanabilir, huzurlu… kadın, çocuk, engelli ve yaşlı dostu bu kentte ilimiz milletvekilleriyle kentimizin ve ilimizin tüm sorunlarının çözüm noktasında gece gündüz demeden çalışacağız. Son kez aday olduğumuz başkanlık yarışında hiçbir yol arkadaşımın geride kalmasını istemiyor hepinizi yanımıza bekliyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ve cumhuriyet halk partisi çatışı altında verdiğimiz bu kutsal mücadelede Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve tüm örgütümüze bir kez daha söz veriyorum. Biz kazanacağız. Burdur kazanacak. İnsanımız kazanacak. Türkiye kazanacak. Kendimiz için değil kentimizin kaybetmemesi için çıkıyoruz yola!” dedi.

Başkan Ercengiz, seçim konuşmalarının akabinde Cumhuriyet Halk Partisi ekibi ile birlikte Burdur sokaklarında esnaf ziyaretlerinde bulundu.

  

 

 

Melisa Adınısever-Hale Pak