Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ: HALKIN KARŞISINA ÇIKTIĞI ZAMAN BİZLERİN TEMSİL GÜCÜNÜ ARTTIRAN  YOL ARKADAŞLARINA İHTİYACIMIZ VAR

BAŞKAN ERCENGİZ: HALKIN KARŞISINA ÇIKTIĞI ZAMAN BİZLERİN TEMSİL GÜCÜNÜ ARTTIRAN  YOL ARKADAŞLARINA İHTİYACIMIZ VAR

Başkan Ercengiz: "halkın karşısına çıktığı zaman bizlerin temsil gücünü arttıran  yol arkadaşlarına ihtiyacımız var" dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: Halk tarafından genel kabul gören ve halkın karşısına çıktığı zaman bizlerin temsil gücünü arttıran  yol arkadaşlarına ihtiyacımız var." dedi.

CHP Burdur'da İl Genel ve Belediye Meclisi üyesi adayı seçimi bugün saat 09.00’da Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda başladı. Oyunu kullanan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz basın mensuplarına yaptığı açıklamada:

"Partimizin belirlediği yöntemle belediye meclis üyelerinin fermuar sistemindeki ön seçimle belirlenecek üyelerin seçimini yapıyoruz bugün. Tabi partimiz her zaman mümkün olduğunca halkın sesini dinleyen, halkın sesine kulak veren ve halkın taleplerini yerine getirebilecek süreci hem aday belirlemede hem de yönetim anlayışında ortaya koyar. Bugün burada yaklaşık 2 bin 300 parti üyemizin hem il genel meclisinde hem de belediye meclis üyelerinde belirleyeceği ön seçimde daha doğrusu partimizin gözetiminde yapacağı eğilim yoklamasında belirleyeceği üyelerle inşAllah 2024-2029 dönemindeki yönetim arkadaşlarımızı, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızı ve il genel meclis üyesi arkadaşlarımızı belirleyeceğiz. Tabi şu çok önemli bizim için, benim iki dönemlik tecrübemden gördüğüm kadarıyla bizim burada belirleyeceğimiz belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın sadece herhangi bir trend topik olması sokakta yeterli değil. Sadece belli bir meslek grubundan olması yeterli değil. Bence en önemlisi şu, Halk tarafından genel kabul gören ve halkın karşısına çıktığı zaman bİlerin temsil gücünü arttıran  yol arkadaşlarına ihtiyacımız var. Ve bu konuda da partimiz, parti üyelerimiz her zaman sağ duyuludur. Belediye başkan adayını, yol arkadaşlarını belirlerken mutlaka gerekli değerlendirmeyi yapacak, bir bütün olarak görecektir.  Dersimiz asla ve asla adamcılık değil, buradaki her bir arkadaşımız, bizim için diğerinden  hiçbir farkı olmayan ve partimiz tarafından takdir edilip, kabul gören arkadaşlarımız olacaktır ve bizim çalışma arkadaşlarımız olacaktır.  Biz olaya böyle bakıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.
-Başkan seçilmeniz halinde 3 belediye meclis üyesini seçeceksiniz. Gençlere şans verecek misiniz? 
Şuan da partimizin yüzde 20 genç kotası var. Her 5 sırada 1. Genç yani 30 yaş altı arkadaşımızı, belediye meclis üyesi olarak seçimle şartı var. Daha doğrusu listeye yazılma şartı var. Tabi biz bu listeye yazdığımız arkadaşlarımızdan şuan da 30 yaş altı müracaat eden arkadaşlarımızdan 3 arkadaşımız var. Bu üç arkadaşımızın da bize göre seçilebilecek yerlerde olduğunu düşünerek hepsinin de bizim yönetimde yol arkadaşımız olacağını düşünüyoruz. Yani bu gençlerimizin bizimle birlikte yol yürüyeceğini inanıyoruz. Sadece gençlerin değil her üç sırada bir kadınların da söz sahibi olduğu bir belediye meclis üyesi tablosu yapıyoruz. İnşAllah bir terslik olmaz ise biz geçen seferden sayıca 2 kat daha fazla kadın arkadaşımızla yola devam edeceğiz." dedi.

  

H.Nesibe Solak