BAŞKAN ERCENGİZ, ATEŞLİ SANATKÂRLAR ÇARŞISI ESNAFI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

BAŞKAN ERCENGİZ,  ATEŞLİ SANATKÂRLAR ÇARŞISI ESNAFI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 4 Ağustos 2023 Cuma günü Ateşli Sanatlar Çarşısında faaliyet gösteren esnaflar ile kahvaltıda bir araya geldi. Budur Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde düzenlenen kahvaltı programa CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, CHP Burdur İl Başkanı Şengül Tekin, Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer'de katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Birlikte yapılan sabah kahvaltısı sonrası CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı Şengül Tekin birer konuşma yaptı.

BAŞKAN ERCENGİZ: “TÜM BURDURLULARIN BAŞKANIYIM”

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yaptığı konuşmada 10 yıllık görev süresi boyunca yapılan yatırım ve hizmetleri tek tek anlattı.

Sadece CHP’nin değil tüm Burdurluların Belediye başkanı olduğunu vurgulayan Başkan Ercengiz, 70’in üzerinde iş makinesi kazandırdıklarını, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, İçme Suyu Arıtma ve Yumuşatma Tesisi, Katı Atık Bertaraf Tesisi, Budur Cumhuriyet meydanı düzenlemesi, Gümüş’ün Değirmeni restorasyonu, Armağan İlci Mahallesi Kapalı Pazar yeri yapımı, Sultandere Kampüsü GES Projesi, El Sanatları Merkezi, Kent Belleği Müzesi, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Asfalt Çalışmaları, Sokak Aydınlatmaları, Ata Tohumu Projesi, Cumhuriyet Yaşam merkezi, Park ve Yeşil Alanlar, Atatürk Kız Öğrenci Pansiyonu yapımı ve projelerinden bahsetti.

BURDUR BELEDİYESİ’NİN BORCU NE KADAR?

Her bir proje hakkında tek tek bilgiler aktaran Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: 2014 yılında göreve geldiğinde Burdur Belediyesi’nin toplam 49 milyon 817 bin borcu olduğunu hatırlattı.

Başkan Ercengiz, “Bugün tüm yapılanlar hariç Burdur Belediyesi’nin İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ve DSİ’ye 25 yıllık borcu dâhil toplam borçlarının 236 milyon lira olduğunu belirtti.

Yani bugün 25 yılda ödeyeceğimiz borç ile birlikte bugün dolar karşılığı 8 milyon 777 bin dolar borcumuz var. Buna karşılık kasamızda 2 milyon 512 bin dolar paramız var. Yani 67 milyon 814 bin TL kasamızda paramız var. Eğer uzun vadeli borçlar çıkartılmış olursa borcumuz 2,5 milyon lira, kasamız 2,5 milyon yani Burdur Belediyesi 2,5 milyon borcunu ödemiş durumda. tüm bu borçlar bitirildi.” dedi.

“10 YILDA 10 MİLYON KREDİ” TEPKİSİ 

Başkan Ercengiz: “Tabi b u borçlar bitirilirken kaynak ne kullanıldı diye sorarsanız. Koskoca Burdur Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin İller Bankası’ndan 10 yıl boyunca sadece 10 milyon lira kredi kullanabildi. Bize bu kadar krediyi layık gördüler. Ne zaman müracaat etsek ya değerlendirmeye alındı, ya beklemeye alındı, ya yılı, günü doldu, cari yılı değişti dediler.” diye tepki gösterdi.

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYDUK”

Başkan Ercengiz, ”Burdur için ne taşın  altına elimizi değil hep gövdemizi koyduk.. Bu konuda koymaya da hazırız.” sözlerinin altını çizdi.

“EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM”

Burdur’da sanayi endüstri fazla gelişmediği için en büyük sorunun istihdam olduğuna dikkat çeken Başkan Ercengiz; “Bununla ilgili bir çözüm bulunması gerekir. herkes taşın altına elini koyması gerekir. Bu ilin, bu şehrin, bu havzanın gelişebilmesi için, milletvekili ifade etti. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” diye konuştu.

ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ
Burdur Belediye Başkanı Ercengiz konuşmasını tamamladıktan sonra esnaf taleplerini dinledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Genel Başkanı Şengül Tekin’den sonra konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut açılış konuşmasında;

‘’Saygı değer hemşerilerimiz öncelikle hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Biz CHP Burdur milletvekili olarak değil, Burdur milletvekili olarak görev yapmak istiyoruz. Siyaseti kendi alanımızda yapacağız tabii ki ama vatandaşlarımızın önünde, hemşerimizin karşısında siyaset yapmamaya özen göstereceğiz. Kıymetli hemşerilerimiz seçim planlarında da seçim programlarında dolaşıyorken hep bir şeyden yakınıyorduk. Diyorduk ki Burdur olarak çevre illerimizde Antalya’nın Isparta’nın Afyon’un Denizli’nin Muğla’nın tam ortasında aslında coğrafi anlamda avantajlı bir yerde olmamıza rağmen Burdur olarak çok fazla kalkınamadığımızı ya da bölgedeki en az kalkınan il olduğumuzun şikâyetini yapıyorduk. Bu anlamda ilin bileşenleri ile Belediye başkanımız ile birlikte tabii ilin birçok idari amiriyle birlikte biz de Burdur’un üç milletvekili olarak Burdur’umuzu ayağa kaldırma, az gelişmişliğini, çevre illere göre geri kalmışlığını ileriye götürebilmek adına çalışmalar yapmak istiyoruz.’’

‘’ BURDUR OLARAK EN ÇOK SIKINTI ÇEKTİĞİMİZ KONU NE YAZIK Kİ NÜFUSUMUZU ARTTIRAMAMAK’’

‘’Bugün diğer iki milletvekili arkadaşımız ile birlikte bu anlamda onlar iktidar milletvekili, ben ana muhalefetin milletvekili olarak üçümüz bir arada Burdur’umuza bir şeyler katmak adına fikir alışverişlerini yapmaya başladık. Tabii önümüzde bir yerel seçim var. Öncelikle Burdur’umuzu genel anlamda nasıl ayağa kaldırabilmemiz gerektiği hakkında birkaç kelime konuştuktan sonra sözümü Belediye başkanımıza vereceğim. Kıymetli hemşerilerim, Burdur olarak en çok sıkıntı çektiğimiz konu ne yazık ki nüfusumuzu arttıramamak. Nüfusu arttıramamamızın tabii belli sebepleri var. O da sanayisi gelişmemiş belki tarım ve hayvancılık kenti diyoruz ama tam anlamıyla istediğimiz noktada olmayan bir kentiz. Yıllardan beri 300.000 nüfusu aşamayan bir kentiz. Bunun temeline baktığımız zaman özellikle Burdur’un neden yatırım almadığıyla alakalı temele baktığımız zaman teşvik bölgelerinde biraz geri kalmışlığımız söz konusu.’’

‘’ORGANİZE SANAYİİ BÖLGELERİNE YATIRIMDA BURDUR DÖRDÜNCÜ BÖLGE’’

''Kıymetli hemşerilerim şunu bilmenizi isterim ki; Burdur teşvik sıralamasında Afyon’dan sonra geliyor ise burada bir hata vardır. Bir yatırımcı yatırım yapmak için önce Afyon’u mu tercih eder, Burdur’u mu tercih eder? Ama teşvik konusunda Afyon bizden daha önde olduğu için ve daha avantajlı bölgede olduğu için ne yazık ki Burdur’dan daha fazla yatırım alıyor. Fakat organize sanayii bölgelerine yapılan yatırım anlamında bizim ilimiz dördüncü bölge yatırımda geçiyor. Daha iyi bir noktadayız.

Her şey memleketimiz için, muhakkak daha fazla çalışacağız.’’ sözlerine yer verdi.

 

MELİSA ADINISEVER - HALİL İBRAHİM KARA