Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ AÇIKLADI: İÇME SUYU ARITMA TESİSİNDE SONA GELİNDİ!

BAŞKAN ERCENGİZ AÇIKLADI: İÇME SUYU ARITMA TESİSİNDE SONA GELİNDİ!

Eylül ayı Belediye Meclis Toplantısında Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur halkının merakla beklediği İçme Suyu Arıtma Tesisi hakkında açıklamalarda bulunmuştu.. Başkan Ercengiz İçme Suyu Arıtma Tesisinin 1 buçuk ay içerisinde devreye sokulacağına değinmişti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz 26 Eylül 2023 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklama ile Burdur Halkına müjdeyi verdi ve  içme suyu arıtma tesisinde sona gelindiğini duyurdu.

Başkan Ercengiz paylaşımında:

“Burdur’umuza söz verdiğimiz bir projenin daha yapımının son aşamasındayız. Çok kısa bir süre içerisinde bu tesis Burdur’un özlenen çeşmeden içilebilir suyunu arıtıp, yumuşatıp Burdur halkının hizmetine sunulacak tesis. 2016 yılından beri çabası içerisinde olduğumuz ve vatandaşımıza söz verdiğimiz içilebilir çeşme suyunu kısa bir zaman içerisinde kazandıracağız. Aslında bu bizim için önemli projelerimizden bir tanesiydi. Daha öncesinde de sizlere söz verdiğimiz şekliyle de Burdur halkına çöp sorunundan kurtarıp enerji üreten bir tesise dönüştürmüştük. Beraberinde evsel atıkların göle kavuştuğu ve gölümüzü kirlettiği, kötü koku yayan arıtma tesisinin yenilenmesi ile ilgili bir projemiz vardı. Bu yıl içerinde atık su arıtma tesisimiz de hizmete girdi. Artık sıfır koku ve göle en az zararlı atık maddelerin deşarj edildiği güzel bir tesis daha kazanıldı. Ve en sonuncusu -tabi ki birçok projemizin yanında- bu bizim için de çok kıymetliydi. Vatandaşımızın çamaşır makinesinin bozulduğunu düşündüğü, kombisini çalıştıramadığı ve kireç nedeniyle çeşmeden içemediği suyu artık yumuşatarak Burdur halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu müjdemiz Burdurumuza hayırlı uğurlu olsun.”

Hale Pak