Flaş Haber Yeni

BAŞKAN BİLGİÇ’TEN ‘EMEKLİ MAAŞI’ AÇIKLAMASI:

 BAŞKAN BİLGİÇ’TEN ‘EMEKLİ MAAŞI’ AÇIKLAMASI:

Başkan Bilgiç’ten ‘Emekli maaşı’ açıklaması:

“İmza Kampanyası başlatıyoruz. Tüm Burdur hemşerilerimizin imza kampanyamıza  destek olmasını talep ediyoruz.”

 

Saadet Partisi (SP) Burdur  Merkez İlçe  Başkanı Ömer Faruk Bilgiç, emeklilik maaşlarına ilişkin basın açıklamasında bulundu. SP Burdur İl Başkanlığı binasında 7 Ocak 2026 Çarşamba günü basın açıklamasında bulunan Başkan Bilğiç: “Emeklimizin, hayat şartlarını belirleyecek olan zam oranları açıklandı. Ancak, Emeklinin yüzü yine gülmedi. Enflasyonun %30 olduğu -iddia edilen- bir ülkede, Emeklimize yüzde 12 zam vermek, bu ülkenin geçmişine hakaret,  geleceğine ihanettir!

Türkiye’de emeklilerin büyük bir kısmı, açıklanan maaş artışlarına rağmen artan hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı yaşamaya devam etmektedir.

Bu tablo karşısında, en düşük emekli aylığının en azından asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, zorunlu hale gelmiştir.

Bu amaçla, en düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin kanun teklifi, Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arıkan tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuştur.

Ancak bu teklifin yasalaşabilmesi ve siyasi iradenin harekete geçebilmesi için toplumsal destek büyük önem taşımaktadır.

* Emeklilerin yaşadığı geçim sorunlarına dikkat çekmek,

* Kanun teklifine kamuoyu desteğini göstermek,

* Karar vericileri somut bir adım atmaya davet etmek istiyoruz.

Bu ülkeye yıllarını vermiş emeklilerimizin yanında durmak ve hak ettikleri yaşam koşulları için birlikte ses yükseltmek için

İMZA Kampanyası başlatıyoruz. Tüm Burdur hemşerilerimizin imza kampanyamıza  destek olmasını talep ediyoruz. Kuracağımız İmza stantlarında ya da emekli.saadet.org.tr  sitemizden kolayca imza kampanyamıza katılabilirsiniz.” dedi.

Halil İbrahim Kara