Flaş Haber Yeni

ASRİAD GENEL BAŞKANI YILDIZ: “GÜNEŞİNİZDEN FAYDALANIYORUZ. PARAYI İSTANBUL’DA HARCIYORUZ. YANİ YARI BURDURLU SAYILIRIZ.”

ASRİAD GENEL BAŞKANI YILDIZ: “GÜNEŞİNİZDEN FAYDALANIYORUZ. PARAYI İSTANBUL’DA HARCIYORUZ. YANİ YARI BURDURLU SAYILIRIZ.”

Asrın Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı İbrahim Cemil Yıldız, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Başkanı Ömer Çeliker, BUTSO Başkan Yardımcısı Hasan Ali Daldal, Hüseyin Yardım, Yönetim Kurulu Üyeleri İzzet Geçer, Hakan Yoran, Barış Uluhan’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan ASRİAD Genel Başkanı Yıldız yaptığı konuşmada, ASRİAD Genel Merkezinin İstanbul’da olduğunu, Türkiye’nin değişik yerlerinde 21 tane şubelerinin bulunduğunu, 2 bine aşkın üyeleri olduğunu, 4 tane yurt dışı temsilciliğinin bulunduğunu söyledi.

Yurt dışı temsilciliklerini artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen ASRİAD Genel Başkanı Yıldız: “Biraz hassas davranıyoruz. Bir takım sakıncalı durumlardan dolayı ince eleyip sık dokuyoruz. Bu anlamda da seçici davranıyoruz. Plastik, inşaat, tekstil, hizmet ve enerji sektöründe Türkiye’nin dinamiklerini sağlayan birçok sektörde üyelerimiz var. Türkiye’nin ihracatının yaklaşık yüzde 2’sini ASRİAD üyelerimiz yapıyorlar. Bulunduğumuz yerde ismimizin de anlamı o, ASRİAD Asrın İş İnsanları Derneği. Bunun da anlamı birincisi nitelikli iş yapmak. Kuran-ı Kerim’deki surede ‘Salih amel işleyenler ancak kurtuluşa erenlerdir.’ diyor Allah’ı Teâlâ. Biz de o salihi ameli nitelikli iş yapmak olarak algıladık. Bir şahsen nitelikli olmak, donanımlı olmak, bir takım ahlakı ilkelere riayet etmek. Ama kurumsal olarak ta nitelikli işler yapmak. Bu çağa bu asra uygun işler yapabilmek. Malumunuz Türkiye’nin en büyük sorunu markalaşma sorunu, yıllara dayalı ticaret erbaplarının olmama sorunu. Sanayicinin, yatırımcının bu sürdürülebilirlik anlayışını yerine getirememe sorunu. Biz ASRİAD Üyeleri olarak bunları aşmaya çalışıyoruz. Ticaretimizi kendi içimizde yaygınlaştırmak. Üyelerimizin de gerek kurumsal yapıları, gerek se vizyonlarını geliştirmek, onların sektörel sorunlarını Ankara’ya birinci elden taşıyabilmek. Ve birlikte beraber küçük sermaye ile daha büyük işler nasıl yapabiliriz. Bunların arayışı içerisindeyiz. Bunların çalışmaları içerisindeyiz. İstanbul’daki teşkilatımız,  genel merkezimizden birçok üyemiz İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis üyesi aynı zamanda. Tabi seçimler geldi, çalıyoruz, görev alıyoruz. Daha çok üyemiz temsil edilsin diye çaba sarf ediyoruz. Ben yeni Genel Başkan oldum. Benden önceki genel başkanımız da İTO (İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası) meclis üyesi şu anda. Orada güçlü bir lobisi var. Kendi çok çok iyidir. Bugünkü ASRİAD Burdur ziyaretimizde de iyi şeyler aldık. İnşallah onlardan aldığımız bilgilere göre de Burdur ile olan ilişkilerimiz daha da geliştireceğiz. Biz Burdur’a ne katkı sunabiliriz? Burdur’dan İstanbul’a ne katkı götürebiliriz. Bunları da birlikte inşallah birlikte değerlendireceğiz.” diye konuştu.

MECLİS BAŞKANI ÇELİKER, BURDUR 2. OSB’YE YATIRIM İSTEDİ

BUTSO ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Ömer Çeliker; “Bizleri onura ettiniz. İnşallah (Burdur) 2. OSB’ye güzel yatırımlar yaparsınız. Bundan bizde odamız adına, ilimiz adına onur duyarız.” dedi.

GENEL BAŞKAN YILDIZ: “GÜNEŞİNİZDEN FAYDALANIYORUZ. PARAYI İSTANBUL’DA HARCIYORUZ. YANİ YARI BURDURLU SAYILIRIZ.”

BUTSO Meclis Başkanı Çeliker’in yatırım talebi üzerine söz alan Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı İbrahim Cemil Yıldız; “Benim memleketim Niğde, İstanbul’da iş yapıyoruz ama paranın bir kısmını Burdur’da kazanıyoruz. Bizim Burdur Bucak’ta güneş tarlalarımız var. Oraları 7 yıl önce yapmıştık. Bu yıl 7’inci yıl bitiyor. Diyorum ki şimdi güneşinizden faydalanıyoruz. Parayı İstanbul’da harcıyoruz. Yani yarı Burdurlu sayılırız.” yanıtını verdi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hasan Ali Daldal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ASRİAD KATILIMCILARI

Ziyarete ASRİAD Genel Merkezi Teşkilatlanma Başkanı Yahya Atıcı, İş Geliştirme Başkanı Gökhan Ateş, Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Engin Doğan, Sektörel Yapılanma Başkanı Fatih Akgün ve ASRİAD Burdur Şubesi Başkanı Halil Akbulut’ta hazır bulundu.

Halil İbrahim kara