ASANSÖR DENETİMLERİNİ TSE YAPACAK

ASANSÖR DENETİMLERİNİ TSE YAPACAK

Burdur’da asansörlerin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından asansörlerin tescil, bakım ve denetlenmesi için Burdur Belediyesi ile TSE arasında protokol imzalandı.

Kentteki asansörlerin denetlenmesi konusunda yetkiyi belediyeden TSE’ye devreden protokol, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz TSE Antalya Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından imzalandı. İmzalanan protokole Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, Türk Standartları Enstitüsü Burdur İl Müdürü Nilay Keyvan’da katıldı.

İmzalanan protokole ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Asansör İşletme Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği hükümlerine göre ilimizdeki asansör denetimlerini yapmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca A-Tipi Muayene kuruluşu olarak yetkilendirilmiş olan Türk Standartları Enstitüsü Kurumu ile sözleşme imzaladık. Türk Standartları Enstitüsü Kurumu yetkili elamanlarınca, ilimiz genelinde bulunan tüm asansörler periyodik kontrol denetimleri, asansörlerin güvensiz olarak nitelendirilen kırmızı, hafif kusurlu olarak sayılan mavi ve uygun olarak belirlenen yeşil etiketlendirme yapacak. Ayrıca yeni yapılan binaların asansör tescilleri de bu kuruluş tarafından yapılacak. Türk Standartları Enstitüsü Kurumu ile 4 yıllık sözleşme imzaladık" dedi.

Burdur Belediyesi/Bülten