ARAÇ SİGORTALARI NEDEN PAHALI?

ARAÇ SİGORTALARI NEDEN PAHALI?

Sigortacı Mustafa Zorlu; “Türkiye’de özellikle otomobil, kamyon, kamyonet sınıfındaki motorlu araçlardaki artan maliyetler, parça fiyatlarının anormal derecede yükselmesine üzerine trafik sigortası ve KASKO fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Rakamsal olarak örnek vermek gerekirse geçen yıl 450 - 500 lira bandında yapılabilen bir otomobil sigortası bugün 2 bin lirayı geçmiş durumda. Tabii vatandaş içinde beklenmedik, ağır bir külfet ortaya çıktı. Bir düzenleme bekliyoruz.” dedi.

“Düzenlemeden kastınız fiyatlar aşağıya mı çekilecek?” sorumuzu yanıtlayan Zorlu; “İkinci el otomobildeki hızlı artış yavaş yavaş sakinlemiş durumda. Keza parça fiyatları da aynı şekilde, en kötü senaryoya göre en azından ekstra bir zam gelmemesi bu rakamlarda uzun müddet kalmasını umut ediyoruz”

“Trafik sigortası niçin kişilere göre farklı oluyor.” sorumuzu da yanıtlayan sigortacı Mustafa Zorlu; “Aracın cinsinin ne olduğu, kullanıcının risk grubunda olup olmaması, yaşının 18-19 veya daha küçük olması, kaza yapma olasılığının daha yüksek olur mantığı ile sigorta rakamları daha yüksek çıkıyor. Belli bir yaşı geçtikten sonra yine fiyatları yüksek çıkıyor. İlk araç sahibi olan bayanların da sigorta fiyatlarının da yüksek olması bu noktaya getirdi.”

Halil İbrahim Kara