ADALET BAKANLIĞI AÇIKLADI: BURDUR DAHİL 81 İLDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen okul saldırısının ardından sosyal medya ve dijital platformlardaki paylaşımlara yönelik denetimlerin artırıldığını açıkladı. Bakanlık, aralarında Burdur’un da bulunduğu 81 ilde yürütülen çalışmalar kapsamında, şiddeti öven, suçu ve suçluyu meşrulaştıran, halkı yanıltıcı ve panik oluşturucu içerikler paylaşan kişiler hakkında adli işlemlerin ivedilikle başlatıldığını duyurdu.
Adalet Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama: “Kahramanmaraş ilinde meydana gelen okul saldırısı sonrasında, dijital platformlar üzerinden yapılan paylaşımlar ve sanal ortamda gelişen faaliyetler devletin yetkili birimleri tarafından yakından takip edilmektedir.
Bu kapsamda, 81 ilde bulunan 171 ağır ceza cumhuriyet başsavcılığı arasında milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli koordinasyon sağlanmış ve başta Telegram olmak üzere sosyal medya ve diğer dijital mecralarda, şiddeti öven, suçu ve suçluyu meşrulaştıran, korku ve panik yaratmaya yönelik içerik paylaşan ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kişiler hakkında gerekli adli işlemler ivedilikle başlatılmıştır.
Cumhuriyet başsavcılıklarınca, ilgili kolluk birimleriyle koordinasyon içerisinde hareket edilerek dijital ortamlarda “sanal devriye” faaliyetleri etkin şekilde yürütülmekte, suç teşkil eden içeriklerin kısa sürede tespit edilerek suç unsuru içeren paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen şahıslar hakkında gözaltı ve arama işlemleri dahil olmak üzere gerekli adli süreçler titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.
Haber Merkezi
.jpg)









