Flaş Haber Yeni

6’LI MASA, CUMHURBAŞKANI ADAYINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

6’LI MASA,  CUMHURBAŞKANI ADAYINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

  • 6’LI MASA ADAYININ  AÇIKLAMA TARİHİ BELLİ OLDU

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, partinin Burdur Merkez İlçe 8’inci olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada; 6 masa olarak bilenen millet ittifakı adayının 2023 Şubat ayında açıklanacağını açıkladı. 29 Ocak 2023 Pazar günü Burdur Öğretmenevi Müdürlüğü Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da gerçekleşen kongrede konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın: “Saadet Partisi olarak Türkiye’de 6 tane parti olarak bir araya geldik. Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olarak bir 6’lı masa oluşturduk.” hatırlatmasında bulundu. Ak Parti iktidarı eleştirdi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Ayın konuşmasının devamında; “Biz 6 parti olarak  bir araya geldik. 11 aydır çalışıyoruz. Bütün politikalarımızı belirledik. Yarın politikalarımızı ilan etmiş olacağız. Şubat ayı içerisinde de inşallah Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyip seçimlere o şekilde gireceğiz.” dedi.

“ADAY KİM OLACAK?  BİZ KİME OY VERECEĞİZ?”

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı  ile partililerinin oyuna kime vereceği  konusunda da konuşan Saadet Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın: “Biz de diyoruz ki, 6’lı masa kimi çıkarırsa çıkarsın biz onun arkasında sapasağlam duracağız. Verdiğiniz  oy o kişinin şansına değil, Saadet Partisi’nin iktidarına yarayacak. Saadet Partili bakanlarımız olacak. Saadet Partili milletvekillerimiz olacak. Saadet Partisi iktidarın bir paydaşı olacak. Bu bir uzlaşıdır. Bu bir birlikteliktir. Bundan dolayı elbette ki, bizim gönlümüzde partimizin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu.” açıklamasında bulundu.

SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın konuşmasının devamında; “Oturdular anlaştılar Kılıçdaroğlu olabilir, başka bir genel başkan da olabilir.  Başka isim olabilir. Kim olursa olsun biz arkasında  sapa sağlam duracağız.  Saadet Partisi olarak bu seçimlerde bu masanın en güçlü kurucu iradesi olarak inşallah seçimlere gireceğiz ve seçimlerden başarı ile çıkacağız. Çıktıktan sonra ülkemize adaleti getireceğiz. Farklı bir kişi değil, adaletin gelmesi gerekir dedik.  Çünkü mülkün temeli adalet. İki ehline vereceğiz, liyakati esas alacağız. Ak Partili ise bendensen, benim partimdensen ihaleyi sen alabilirsin, veya kurumlarda bizim sendikanın üyesi isen şube müdürü olabilirsin, müdür olabilirsin bunlara hep son vereceğiz. İşlerimizi istişare ile halledeceğiz. Ortak akıl ile yöneteceğiz. 11 aydır çalışıyoruz. Şu anda 9 tane ana başlık, 75 tane alt başlıkta 2 bin 300 somut hazırladık, yarın inşallah ilan edeceğiz. Geldiğimiz zaman ülkemizi nasıl yöneteceğiz? Bilim insanları ile, uzmanları ile işin ehilleri ile.” sözlerine yer verdi.

Halil İbrahim Kara