10 Aralık 2018 Pazartesi

ÇYDD’den çocuklara açık mektup

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Burdur Şube Başkanı Sergül Canıgür: “Biz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, içinde bulunduğunuz koşulların acısını yüreğimizde duyarken geleceğiniz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceğe umutla bakmanız, ulusal egemenliğimizin gücünde büyümeniz için, örselenmiş her yanınızı sarmak, çağdaş haklarınıza kavuşmanız, yurttaşlık bilincinizi sürdürmeniz için çalışıyoruz”

20 Mayıs 2015 Çarşamba 04:10
ÇYDD’den çocuklara açık mektup

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara açık mektup gönderildi. ÇYDD Genel Merkezi ve tüm şubelerinin ortak hazırladığı mektubu ÇYDD Burdur Şube Başkanı Sergül Canıgür paylaştı. Başkan Canıgür şöyle konuştu: “Sevgili Çocuklar, Bugün yalnız siz çocuklar için değil, bütün ulusumuz için çok önemli bir gündür. Bugün ulusumuzun Ata’mızın önderliğinde, kul olmaktan çıkıp yurttaş olduğu gündür.

Bugün, ulusumuzun bir meclis oluşturarak kendi kararlarını vermeye başladığı “ulusal egemenlik” günüdür. Çocuk Esirgeme Kurumu, “23 Nisan aynı zamanda çocuk bayramı olsun” diyerek kutlamalara başlayınca çocukları çok seven Atatürk, bu öneriyi sevinçle benimsemiş ve dünyada ilk kez, çocuklara özel bir bayram gerçekleşmiş. Kurumun Çocuk Komitesi, Uluslar arası Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesinin imzalanmasından çok önce, 1929’da çocuklarla ilgili dilekler yayımlamış. O dilekler arasında neler var biliyor musunuz? Her çocuğa eşit gıda isteriz. Çocukların yük taşımasına engel olunmasını isteriz. Her çocuğa mektep isteriz.

Sokaklarda yatan çocuklara çatı isteriz. Çocuk sinemaları isteriz.” Bugün ülkemizin içinde bulunduğu koşullar sizi umutsuzluğa, karamsarlığa sürüklemesin. Evet, biliyoruz, yaşam hakkınız elinizden alınıyor, tecavüze uğruyorsunuz, eğitimde fırsat eşitliğinden yoksun kalıyorsunuz, küçük yaşta evlenmeye mahkûm ediliyorsunuz, çocukluğunuzu bilemeden işe koşuluyor, yasa dışı yollarla çalıştırılıyorsunuz, sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamıyorsunuz. Biz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, içinde bulunduğunuz koşulların acısını yüreğimizde duyarken geleceğiniz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceğe umutla bakmanız, ulusal egemenliğimizin gücünde büyümeniz için, örselenmiş her yanınızı sarmak, çağdaş haklarınıza kavuşmanız, yurttaşlık bilincinizi sürdürmeniz için çalışıyoruz. Size söz veriyoruz,  geleceğimizin sizler olduğunu bir an aklımızdan çıkarmadan “ulusal egemenlik” ülküsünde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Her birinizin gözlerindeki umudun, saflığın, sevginin ışığını gördükçe coşkunuzu paylaşıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenllik ve Çocuk Bayramınızı, gelecek güzel günlerin inancıyla kutluyoruz”

Hayal Girişim

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

• Ad Soyad:

• Yorum:

@name x

• UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

Arsiv
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN